Mazā Mežotnes pils savā 11.koncertsezonā sola vairākus krāšņus koncertus, kuros piedalīsies izcili mākslinieki

3.jūlijā plkst.20 ar solokoncertu Mazajā Mežotnes pilī atkal atgriezīsies jaunais un talantīgais pianists Georgijs Osokins, kurš šoreiz savam koncertam izvēlējies poļu komponista Friderika Šopēna skaņdarbus. Kā par mākslinieku teikuši mūzikas kritiķi, “izcilais Šopēna mūzikas interprets Georgijs Osokins ar klavieru taustiņiem spēj iedzīvināt poēzijas daili un mākslas patiesīguma spēku”. Pēc fināla Šopēna konkursā 2015.gadā viņš kļuva par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus “neparedzams, pārāk revolucionārs, lai būtu uzvarētājs”. Kopš piedalīšanās konkursā Georgijs aicināts uzstāties daudzās pasaules valstīs un prestižos festivālos. Īpaša pianista firmas zīme ir Šopēna mūzika. Britu ierakstu kompānijas “Piano Classics” paspārnē izdots Georgija solo albums ar vēlīnajiem Šopēna opusiem, izpelnoties slavinošas recenzijas no ievērojamiem kanādiešu, franču un vācu mūzikas izdevumiem.

9.augustā jau devīto reizi Mazajā Mežotnes pilī norisināsies nozīmīgākais Pētera Vaska fonda koncerts “Pēteris Vaska ielūdz. Vasara. Mežotne”, kurā šogad piedalīsies vijolniece Magdalēna Geka un pianists Georgs Kjurdians. Koncerta sākums –  plkst.19. Kā katru gadu, koncertā tiks pirmatskaņoti Pētera Vaska fonda pasūtinātie jaundarbi, tostarp izsmalcinātās latviešu komponistes Santas Bušs opuss un izcilā komponista Platona Buravicka kompozīcija. Programmā iekļauti arī Jāzepa Vītola, Tālivalda Ķeniņa, Maijas Einfeldes un Jāņa Ķepīša skaņdarbi. Koncertu rīko Pētera Vaska fonds sadarbībā ar Mazo Mežotnes pili, un visi ieņēmumi no koncertu biļetēm tiks novirzīti pasūtinājuma darbu tapšanai latviešu komponistiem, lai veicinātu mūsdienu latviešu kamermūzikas attīstību.

5.septembrī plkst.19 ar solokoncertu pilī viesosies pasaulslavenais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko, kura balss skan uz pasaules ievērojamāko opernamu skatuvēm. Šim koncertam mākslinieks izvēlējies krievu komponistu operu ārijas. Par pavadījumu rūpēsies lieliskā koncertmeistare Laila Holberga. Aleksandrs Antoņenko pēdējos desmit gados iekarojis pasaules ievērojamāko operteātru un koncertu skatuves, jau vienpadsmit gadus viņa vizītkarte ir kaismīgā greizsirža Otello loma, taču viņa ārkārtīgi skanīgais tenors izskanējis teju 30 lomās: Kavaradosi, Samsons, Kalafs, Hermanis, Radamess…

Biļetes uz koncertiem varēs iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā.

Vairāk informācijas:

Agnese Geka, Vaska fonda koordinatore

E-pasts: peteravaskafonds@gmail.com