Ceturtdien, 16.maijā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT Kamerzālē izskanēja Kompozīcijas studentu JAUNDARBU KONKURSS. Jau devīto gadu konkursu rīko Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija sadarbībā ar Pētera Vaska fondu.

Konkursa mērķis ir veicināt topošo komponistu jaunradi kamermūzikas žanros. Jaundarbi tika rakstīti stīgu duetam – vijolei un čellam, līdz ar to konkurss tapa sadarbībā ar Selgas Mences vadīto Kompozīcijas katedru un Terēzes Zībertes Stīgu instrumentu katedru.

Skaņdarbus vērtēja komponisti Pēteris Vasks, Indra Riše un muzikoloģe Baiba Kurpniece.

Labākās kompozīcijas tika apbalvotas ar naudas prēmijām, un 1.vietu  jau otro gadu pēc kārtas izcīnīja asoc. prof. R. Kronlaka un A. Vecumnieka  kompozīcijas klases studente Agita Reķe (4.kurss) ar skaņdarbu “San dun”. 2.vieta tika piešķirta profesores S.  Mences kompozīcijas klases studentei Marinai Vidmontei ar skaņdarbu “Oratio mentalis”, bet 3.vietu ieguva A. Vecumnieka  klases students Kārlis Rērihs ar kompozīciju “Notre – Dame de Paris. 15.04.2019”. Speciālā balva par interpretāciju tika piešķirta izpildītājmāksliniecēm Elīzai Sestulei un Viktorijai Žukovai.

Paldies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai, žūrijai, komponistiem un visiem mūziķiem, kas piedalījās konkursa tapšanā!